onsdag 12 oktober 2011

Kontroll

Det är en halvdassig dag. Jag har hela tiden en känsla i kroppen, som säger att jag borde vara någon annanstans. Jag borde vara för mig själv och få kontroll över livet. Jag är så på det klara med att jag är i behov av kontroll för att klara av tillvaron. Det måste vara kontrollerat. Jag har lyckats släppa mer och mer på det, men just nu är allt så mycket upp till andra så jag blir skakig.

I morgon ska vi se om det finns några ägg. Vi har inga förhoppningar. Inga alls. Vi pratade om det på väg hem i bilen och båda kände likadant. Det är ingen idé att hoppas, eller tro, men vi kan samtidigt inte bara strunta i det. Bara inte ha någon tro på det. Bara ta oss genom det. Sedan får vi se.

Det är så många steg. Först ska vi se om det finns några ägg. Sedan måste vi se om de är något att ha. Sedan måste det vara bra sperma att befrukta dem med. Sedan måste det bli befruktat. Sedan måste de lyckas att föra tillbaka dem. Sedan måste det ägget, eller äggen, välja att stanna kvar. Ser ni alla "sedan". Det är för många för att det ska gå. Det kan bara inte vara möjligt.

Men först och främst ska vi se om det finns några ägg. Efter det kommer alla "sedan". Så i morgon får jag lämna kontrollen i en massa främmande människors händer. Vi får se hur det går.

3 kommentarer:

  1. Ett steg i taget. Ett steg närmare målet. Drömmen. Jag vet att det är svårt att våga tro. Hoppas. Lättare att ställa in sig på inget. Man faller inte lika hårt då. Eller man tror att man inte ska göra det. Kanske lurar man bara sig själv. Men jag hoppas åt dig. Och tror på dina ägg. Och det som kommer sedan.

    SvaraRadera
  2. Tack. Har nu tagit ut två ägg under helt sjuka smärtor. Fick massor med morfin, min puls gick ner så de fick avbryta ingreppet en stund och sedan kunde jag inte gå utan tre som hjälpte mig. Men ägg blev det. Annars vet jag inte hur jag skulle stått ut med värken nu och minnen av helvetet.

    SvaraRadera
  3. Den fysiska smärtan är, tack och lov, övergående. Det är den psykiska smärtan som är värre. Den går inte att lindra med morfin. Jag hoppas på dina två ägg. Två. Så många fler än inga.

    SvaraRadera